13. huhtikuuta 2009

Ryhmäliikuntaa ja venyttelyä

Jo kolmannen kerran (1. kerta ja 2. kerta) viikon sisään kävin Elixian VoimaTotalStepissä. Kaksi edellistä kertaa ovat olleet niin tehokkaita, että innokkaana varasin paikan sunnuntai-illan settiin, kun kiipeilemään ei enää ehditty.

Aika yksipuolista treeniä, voisi joku sanoa, mutta tehdään nyt tätä, kun on mahdollisuus ja ei ole parempia ehdoteltu. :) Tällä hetkellä mieluiten todellakin kiipeilen, pelaan biitsiä, teen ylesurheilutreenejä ja kahvakuulailen. Viimeistä kuitenkin vähän heikosti. Lisäksi Elixialla on kampanja, jossa voi voittaa jopa vuoden jäsenyyden ilmaiseksi, niin kyllähän siellä kannattaa käydä.

Nyt kolmannella kerralla oli taasen eri ohjaaja kuin kahdella aikaisemmalla. Nyt ei ollut ihan niin kovakuntoinen robotti, mutta pirteyttä ja iloa tästä neidosta kyllä löytyi. Erilainen, mutta ihan hyvä. Tunnin teho ei myöskään ihan yltänyt kahden edellisen tasolle, mutta tehokasta silti. Tai sitten mun kroppa alkaa jo hieman tottua tällaiseen treeniin.

Käsissä tuntui kyllä edellisen päivän biitsiturnaus aika voimakkaasti, jaloissa ei niinkään. Jaksaminen on silti aikalailla asennekysmys. Jos päätät, että teet loppuun asti, niin kyllä sitä jaksaa. Ihminenhän yleensä käyttää vain jotain 10% kapasiteetistään. Joten lisätehoja kyllä löytyy helposti, jos vain haluaa.

Saldo:
55 min
syke ka 137 / max 173
596 kcal

VoimaTotalStepin päälle osallistuttiin (Samin kanssa) vielä 15 minuutin ohjattuun venyttelyyn. Tuli tarpeeseen. Lonkat alkaa olla sen verran jumissa, samoin pohkeet, että kohta ei kropasta irtoa yhtään mitään. Tuo pohjejuttu on muuten aika mielenkiintoinen. Mulla ei ole koskaan ollut mitään jumi- tai muita ongelmia pohkeiden tai penikoiden kanssa. Ne eivät ole pahemmin krampanneet, eikä niitä ole tarvinnut hirveästi hieroa. Nyt kuitenkin on toinen ääni kellossa. En tiedä johtuuko lisääntyneestä korkokenkien käytöstä, yleisurheilutreenien lisääntymisestä vai mistä, mutta ihan oikeat pohkeet on jo näkyvissä ja jumi tullut kiusaamaan. Nuorempanahan olen ollut varsin koomisen näköinen, kun on ollut hirveät reidet, muttei lainkaan pohkeita, peljät luut polvien alapuolella.

Takaisin asiaan. Venyttelyssä käytiin läpi isoimmat lihakset; reidet, kyljet, niska, pakarat. Sen takia jäätiinkin vielä toiseksi vartiksi venyttelemään unohdetut paikat: pohkeet, lonkankoukistajat, hartiat, kädet ja selkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...