16. huhtikuuta 2009

Kestovoimaa kahvakuulalla

Kun ilta venyi myöhäiseksi, eikä ollut tarjolla enää ryhmäliikuntoja ja Cavekin oli jo menossa kiinni, niin tulipa tehtyä kahvakuulatreeni Samin seurassa.

Elixialla on ollut kahvakuulia nyt jo kohta pari vuotta. Siellä siihen siis on tullut tutustuttua ja nyt se on ainakin sisäistynyt Samille sen verran, että hän lähtee lajissa kilpailemaan ja meille on kotiinkinilmestynyt neljä kuulaa. Kahvakuula eli Girya-kuula, englanniksi kettlebell, on venäjän armeijan kehittämä treenimuoto, jossa käytetään kuulaa, jossa on kahva. Kuulia on eri kokoisia ja eri painoisia.

Eilinen treeni oli Samin treeniohjelmasta ja se oli kestovoima. Minä tein kaikki yhdellä tai kahdella 8 kg kuulalla. Ohjelmassa tehtiin kaksi kierrosta ja kutakin liikettä tehtiin 15 kertaa, jos käytettiin yhtä raajaa, niin 15 kertaa per raaja. Ja liikkeet olivat seuraavia:
Tempaus (15/käsi)
Press (kylkityöntö, 15/puoli)

Askelkyykky (15/jalka, molemmissa käsissä 8 kg kuulat)
Keinukyykky
Pystysoutukyykky

Kulmasoutu (yhtäaikaa molemmilla käsillä)
Haiuskääntö (5kg käsipainoilla)

Vatsarutistukset (3*15)

Aluksi oli pieni lämmittely (n.5min) soutulaitteella ja lopuksi lyhyet venyttelyt. Kokonaissaldo ilman venyttelyä:
47 min
syke ka 120 / max 165
397 kcal

2 kommenttia:

  1. Miten tuossa lajissa kilpaillaan? MinkkiP

    VastaaPoista
  2. Lajin nimi on girevoy sport ja siitä voi lukea lisää täältä: http://kahvakuulaharjoittelu.wordpress.com/girevoy-sport/

    Homman jujuna on se, että tavoitellaan maksimaalista määrää toistoja nostamalla tietyn painoista kahvakuulaa 10 minuutin aikarajan sisällä.

    VastaaPoista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...