26. maaliskuuta 2009

Yhdistelmähoito - ja kuntosalia

Eli tänään oli tosiaan vuorossa fysioterapiasessio, jotta täysin jumissa olevaa oikeaa lapaa saataisiin löysättyä ja hengitystä helpottumaan. Hoitona käytettiin normaalin hieronnan lisäksi yhdistelmähoitoa eli sähkön ja ultraäänen yhdistelmää (US + IF: 4000hg/100hg) sekä nikamien manuaalikäsittelyä
.
Tehot olivat aika roisit, joten vääntöä pitää välttää ja huomenna saa korkeintaan veivailla kuntopyörää sekä venytellä. Alla vähän detaljeja käytettävistä hoidoista.

Sähköhoitomuoteja ovat TNS, DIDY ja IF. Sen käyttöalueita ovat kipuhoidot, vamman jälkeisen turvotuksen hoito lihasten aktivointi, lihasten rentouttaminen, arpi- ja sidekudosten hoito ja hermovammojen hoito.

Ultraääni on syvälämpöä jossa äänienergia muuttuu kudoksessa lämmöksi. Lisäksi kudoksessa saadaan aikaan kemiallisia ja mekaanisia (mikrohieronta) muutoksia. Ultraäänen käyttöalueita ovat kudosvaurioiden parantaminen, verenkierron vilkastuttaminen, kudoksen joustavuuden parantaminen, lihaskudoksen rentouttaminen, kivun lievitys ja nestekierron parantaminen.

Yhdistelmähoidolla tarkoitetaan ultraäänen ja sähköhoidon yhdistämistä. Sitä voidaan hyödyntää lihas- ja nivelperäisiin ongelmiin, syvällä oleviin ylijännitystiloihin sekä säteilyoireisiin.



_______________________________________________________________________

Olen ollut jäsenenä Elixiassa vuodesta 2002. Ensin Tampereella, sitten Talissa ja nyt Länsiväylässä. Minulla on kuitenkin vapaa liikkuvuus, joten voin käydä millä salilla tahansa. Olen ollut tyytyväinen Elixian palveluihin ja tarjontaan, mutta nyt minut kutsuttiin tutustumaan Finnbodyn Lady's Clubille Olariin.

Elixia pysyy myös tulevaisuudessa salinani. Lady's Club ei tarjonnut minulle mitään uutta, eikä edes sitä mitä haluan. Sali sopii erittäin hyvin naisille, jotka ovat aloittamassa kuntosaliharjoittelua ja haluavat lähinnä tehdä rasvaa polttavaa treeniä ohjatusti. Minä kun kuitenkin haluan myös lisää voimaa ja käyttää esimerkiksi vapaita painoa sekä kahvakuulaa. Minua ei myöskään haittaa miehet salilla. Kivempihan se on tuottaa yllätys miehelle, joka kuvittelee olevansa vahva ja oikea voimamies, kun nainen tulee viereen nostamaan kyykystö kaksinkertaisia painoja.

Tutustumisen jälkeen siirryin omalle salilleni tekemään kevyttä treeniä. Valitsin istuen poljettavan pyörän, että sain samalla luettua kirjaa ja välillä vilkuiltua SM-liigan välieräpeliä JYP-Kalpa.
Saldo:
41 min
Syke ka 114 / max 145
316 kcal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...