4. maaliskuuta 2009

Päivitystä: hiihtolomalla lauantai-keskiviikko

Hiihtoloma lauantai-keskiviikko

Hiihtolomalle päätin ottaa Samin vanhan FRWD:n käyttöön. Samilla nimittäin on nyt uusi mittari, joka mittaa kaiken mahdollisen. En valitettavasti saa tähän tiedostoon FRWD:n reittejä, training efektejä enkä tarkkoja matkoja, mutta lupaan laittaa niitä esille jossain vaiheessa.

Lauantai
Hiihtolomafiilistä haettiin Leppävaaran laduilta. Kroppa oli vieläkin ihan jumissa torstain lentopallosta, eikä hiihtämisestä meinannut tulla mitään. Täyttä tuskien taivalta kaikki reilut 8km.
57 min
Polar 582 kcal / FRWD 603 kcal
Syke ka 160 bpm
Syke max 186 bpm
9,6 km
10,0 km/h

Sunnuntai
Lento Ivaloon ja illalla eka hiihtokeikka. Ensin 1,3 km pimeässä metsässä etsien valaistua latua. Onneksi sentään puolet tuosta matkasta oli latupohjaa, puolet oli umpimetsää. Kropp aoli jo paljon parempi kuin edellisenä päivänä, mutta luisto oli todella onneton. Välillä joutui etenemään ihan juoksumarssia tai kävellen. Silti tuli kaiken kaikkiaan hiihdettyä n. 9km.
1h 8min
Polar 578 kcal / FRWD ( ei ihan alusta asti päällä, vain 44min) 465 kcal
Syke ka 145 bpm
Syke max 172 bpm
7,5 km/h

Maanantai
Päivä rinteessä suksilla. Tunturin laella tuuli kovaa, mutta muuten ihan onnistunut päivä. Välillä kävin myös opettamassa pikkutyttöjä auraamaan. :) Laskupäivässä oli myös lounastauko, mutta se on vähennetty kokonaisajasta.
4h 34min
636 kcal
Syke ka 94 bpm
Syke max 174 bpm

Illalla hiihto. 7,8 km paremmalla luistolla, mutta tuiskun takia tullut lumi vielä himena hidasti vauhtia. Edellisen päivän venyttely oli avannut paikat ja nyt hiihto luisti jo ihan mallikkaasti.
51min
Polar 506 kcal / FRWD 463 kcal
Syke ka 159 bpm
Syke max 177 bpm
7,8 km
9,3 km/h

Tiistai
Päivä rinteessä laudalla. Testattiin puuterilunta ja metsäreittejä, sillä lunta on täällä todella paljon. Oli aivan mahtavaa, mutta kaatumiset ja puiden väistely otti koville. Lounastauolla mittari pausella.
4h 18min
1083 kcal
Syke ka 106 bpm
Syke max 164 bpm

Illalla hiihto. Piti mennä alle 10 km lenkki, mutta etsimäämme latua ei löytynytkään ja jouduttiin hiihtämään reilu 11 km. Aluksi pelkkää alamäkeä ja paluumatkalla meinasi tulla noutaja. Kunnialla kuitenkin perille asti. Päivän kaatuilut laudalla olivat syöneet parhaan terän ojentajista ja reisistä, mutta hyvää teki.
1h 8min
Polar 637 kcal / 649 kcal
Syke ka 153 bpm
Syke max 173 bpm
11,3 km
9,7 km/h

Keskiviikko
Päivällä mäessä suksilla. Osallistuttiin Suomi Slalom -kisaankin. Kisassa on kertoimet iän ja aiempien osallistumisten mukaan. Samilla oli paras aika ja minulla toiseksi paras. Pari pikkutyttöä kuitenkin savat kerrointen avulla paremman ajan, joten minä tulin kolmanneksi ja Sami kuudenneksi. Reisissä tuntui edellisen päivän rankat setit. Illalla ei jaksanut enää lähteä hiihtämään. Tauoilla mittari pausella.
4h 6min
666 kcal
Syke ka 95 bpm
Syke max 151 bpm

Hiihtolenkeillä syke on selvästi lähtenyt tippumaan, oikein hyvä. Laskettelu ei oikein kuluta, mutta se on kivaa. Lautailu on jopa rankempaa kuin laskettelu. Tai pitää jatkossa treenata vain tiukkaa käännöstä. :) Enää neljä päivää lomaa jäljellä...

2 kommenttia:

  1. Toi laskettelu on ihan lasten leikkiä. Kalorikulutuksesta päätellen se on todellakin "vapaata pudotusta" mäkeä alas. Lautailu kunniaan! Minkki P

    VastaaPoista
  2. Lautailu todellakin on rankkaa, erityisesti puuterilumella. Eniten rasvaa ehkä polttaa kaatuiluista ylösnouseminen, on se ainakin sellaista ähkimistä.

    VastaaPoista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...