Viikonlopun pelireissusta ei oltu toivuttu oikein maanantainakaan, joten itsensä piti raahata väkisin salille. Allekirjoittanut on valinnut myös salikseen Elixian muutama vuosi sitten lähinnä sen oivallisen sijainnin takia. Nytkin olisi treenit jääneet varmasti väliin, ellei sali sijaitsisi samassa korttelissa kuin duunipaikka.
Fillarilla 20 minuttia, vatsoja, selkiä ja venyttelyä
3x8x35kg ylätalja eteeen
3x12x25kg pohkeet istuen
3x8x35kg takareisipenkki
Päälle vielä 8 minuutin "tehokas" kävely kotiin.
1h 5min, rasvanpolttokyky parantumassa
229 kcal
kal.rasva 51%
keskisyke 104, maksimi 146 (varmasti kävellessä)
Pienenä jälkikirjoituksena - maanantait saleilla ovat ehdottomasti "amatöörien" treenipäiviä. Kaikki, jotka ovat rallatelleet ja rillutelleet viikonloppuna, ryntäävät salille paikkailemaan huonoa omatuntoaan. Itsekään en näemmä koskaan opi, koska taas kerran jonotin niihin fuc**** laitteisiin tuhannen muun ihmisen kanssa. Grrreat.
Heippa,
VastaaPoistaLisäisin vielä eiliseen kommenttiini sen, että mun mielestä kaikkein tärkeintä on säilyttää oma tyyli, koska tyylitajua ei voi ostaa rahalla. Esim. taiteilijankaan ei kannata yrittää miellyttää kriitikoita, vaan pitää oma tyyli ja tehdä omaa juttuaan. :)
Noista sarjoista sanoisin sen verran, että itse treenaan kohtuu tarkalla systeemillä aerobista ja voimapuolta. Resistanssi eli punttistreeni on mulla aika tarkka juttu, jossa kroppa on jaettu 7 eri osaan sisältäen tarkat painotukset siten, että ojentajat, koukistajat, toistot, kourmitukset, palautumiset jne. ovat mahdollisimman tarkkaan tasapainossa.
Oma kokemus on opettanut, että jos haluaa saada voimapuolta parannettua, niin ei juuri kannatta tehdä varsinaisia toistoja kuin 4-6.
Esim. lihasryhmästä riippuen sarjat voisi olla tyyliin 3-4 x 4-6. Eli yli 6 ei mun mielestä kannata tehdä kuin pelkästään lämmittelysarjoissa, koska se käy mun mielestä ihan turhaan jänteiden ja hermojen päälle, ja silloin on tietysti riskinä että palautuminen kärsii ja harjoittelun teho heikkenee. Olennaista on myös se, että kokonaistoistojen määrä ei kasva liian suureksi.
Lämmittelysarjat taas voivat olla pituudeltaan jotain 8-12 ihan pikkupainoilla. Lisäksi kannattaa opetella kuuntelemaan omaa kroppaa mahdollisimman tarkkaan, jotta parhaiten onnistuu välttämään damaget. Huolellinen iskiaksen venyttely on loppuen lopuksi kaikkein tärkeimpiä venetyksiä, mutta se pitää vain osata tehdä oikein, koska kaikki muut paikat pitää venytellä ensin.
Mielipiteitä eri pituisista sarjoista on moneen lähtöön, mutta tämä on toiminut ainakin mulla. Toinen asia on tietysti se, että en tiedä miten lyhyet sarjat sopii naisen fysiikalle, koska tietämykseni naisen kropasta rajoittuu vain muutamaan pisteeseen.
Kiitokset kommenteista. Onhan se hyvä juttu, jos edes tuntee ne muutamat pisteet naisen kropasta - kaikki eivät tunne nimittäin sitäkään vähää.
VastaaPoistaKirjoittamisen tyyliä ei ole tarkoituskaan muuttaa vaan lähinnä sisällyttää mukaan sellaisia aiheita, joita muutkin mahdollisesti haluaisivat lukea ja kirjoitella vähän enemmän tuntemuksista, eikä pelkästää latoa numeroita.
Allekirjoittaneella treenien ja sitä myöden myös lajien kirjo on aika laaja, eikä aina ehdi "hifistelemään" noita lihasryhmiä salilla erikseen. Vanhalla kolmiloikkaajan taustalla mennään, joten kyllä siitä voiman lisäämisestäkin on kokemusta. Sarjojen pituudet vähenevät mitä enemmän painoja ladataan ja se tuntuu toimivan ainakin naisen kropalle.
Iskiasta olen oppinut venyttämään ns. kantapään kautta sen jälkeen, kun kivut vaivasivat yhteen menoon yli puolisen vuotta. Nyt on niitäkin venytyksiä valikoimassa useampaan lähtöön. MinkkiP