22. toukokuuta 2009

Kevyt lenkki ja joogahierontaa

Aamupäivällä otin itseäni niskasta kiinni ja suuntasin ulos pienelle hölkälle. 20 minuutin yhtämittainen juoksu on meikäläiselle saavutus sinänsä, koska tuo pitkänmatkan juoksu ei vaan oikein napostele. Kaloreita kului kuitenkin 216, keskisykkeen ollessa 140 ja maksimin 166. Aamuisesta dallas-pullasta kului ehkä hätinä siis puolet.

Illaksi oli järjestänyt joogahierontaa kotioloissa. Tuttu hierojani otti futonin kantoon ja tuli pitämään halukkaille setit Krunikassa. Käytännössä kyse on siis thaihieronnasta hieman yleisöystävällisemmällä nimellä.

Alla hieman kuvausta:
Joogahieronta (perinteinen thaihieronta) on kokonaisvaltainen terapiamuoto, jossa yhdistyy joogaliikkeiden venytykset sekä akupainannan tekniikat. Hoidon aikana myös asiakkaan keho on aktiivisesti liikkeessä hoitajan tekemien venyttävien liikkeiden, hoitajan käsien, jalkojen ja kyynärpäiden avulla tehtyjen painallusten ja hierontaotteiden vaikutuksesta. Tämä rentouttava hierontamuoto stimuloi aineenvaihduntaa, vähentää lihasten jännitystiloja ja lisää nivelten liikkuvuutta. Hoito tehdään futon-patjalla asiakkaan ollessa pukeutuneena joustaviin, mielellään luonnonkuiduista valmistettuihin vaatteisiin.

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mielenkiintoista ja pisti veren virtaamaan. Lämmin tuli alta aikayksikön ja olo oli oikein rentoutunut setin jälkeen. Mulle ainakin tuo oli hyvä, kun siinä avattiin paljon lonkkia.

    En tiennyt, et olis ollut hyvä olla luonnonkuituiset vaatteet, mulla oli ainakin ihan tekniset sporttivaatteet...

    VastaaPoista
  2. En mäkään tiennyt mistään luonnonkuiduista. Ei mulla varmaan olisi edes mitään luonnonkuitureleitä. Äsken kopsasin ton tekstin netistä... MinkkiP

    VastaaPoista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...