30. syyskuuta 2011

Testausta

Testikohteena minä itse. Vierumäen kuntoilijoille tarkoitettu testi, jossa mitataan rasvaprosentti, liikkuvuus käsissä, kyljissä ja lonkissa, poljetaan pyörällä maksimisyke ja hapenottokyky ja lihaskuntoliikkeinä istumaannousut, punnerrukset ja kyykyt, joita tehdään 30 s ja lasketaan määrät.

Minun peruskunto on hyvä, maksimisyke polkien mitattuna 192 ja lihaskunto erinomainen. Liikkuvuudessa olisi parannettavaa, sillä hartioiden liikkuvuus on keskitasoinen ja lonkankoukistajien heikko. Rasva, BMI ja vyötärönympärys ovat hyviä. Arvoja verrataan siis samanikäisten ja samaa sukupuolta olevien keskiarvoihin.

Jos jotain pitää treenata, niin kestävyyttä voisi olla enemmän, käsiin tai rintalihaksiin saisi lisätä voimaa ja tietyllä tapaa kestävyyttä, että jaksaa 30s punnertaa ja rasvaahan voisi aina vähentää. Ja tärkeimpänä on ehdottomasti liikkuvuuden lisääminen, erityisesti hartiaseutuun ja lonkankoukistajiin. Kylkien liikkuvuus oli erinomainen, vaikkakin kylkien ero oli jopa 5cm.  Lonkankoukistajien ero oli 6 astetta ja tuo tukkoisuus on samalla puolella, että oliskohan tehty vähän toispuoleisesti juttuja...

Testi tehtiin työporukalla. Muu porukka on tehnyt testin jo useamman kerran ja heillä on vertailuarvoja. Olisi itsekin mukava tehdä tulevaisuudessa sama testi, että näkisi miten sitä iän myötä kehittyy, vai mihin suntaan käyrä kääntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...