19. heinäkuuta 2013

Hokshoks!!

Olen niiiin innoisani kiipeilystä. Viimein heräsi hoksottimet, että miten kiipeilyssä kehitytään.Konalan Boulderkeskuksessa tehtiin ihan huipputreeni ja nyt on taas palava into päästä uudestaan kiipeämään. Treenin kulku:
1. Hyvä lämmittely
2. Suoraan projektireitille, jota on tullut koluttua useampi kerta ilman toppia
3. Vaikeiden muuvien kertaus
4. Hyvät palautukset, venyttelyt ja tauot
5. Toppiyritys ja reitin toppaus!!
Sami projektoi tämän reitin perään yhtä toista reittiä, jossa itsellä ei ollut mitään tsäänssejä. Sami toppasi tämänkin reitin hyvän hieromisen jälkeen. Sen jälkeen siiryttiin kolmannelle reitille harjoittelemaan muuveja. Alkumuuvit hyvin haltuun hieromisen kautta, mutta voimat loppuivat kesken, että olisi päässyt ihan toppiin asti. Loppuun vielä pari helpompaa reittiä.

Treenin hyvät puolet: muuvipankki lisääntyi, liikkeet tulevat automaattisemmin ja säästää energiaa ja voimia. Oli myös hauska huomata minun ja Samin kiipeilyn erot, mulla toimii toiset muuvit paremmin kuin Samilla ja päinvastoin.

Olen katsonut koko kevään ajan paljon IFSC:n lähetyksiä Youtubesta. Alkuvuosi on tullut boulderoinnin World Cupin osakilpailuja ja nyt tulee liidauksen osakilpailuja. Sieltä olen löytänyt esimerkilliset suosikkini kiipeilyn osalta. Naisissa bouldereilla melko ylivoimainen Anna Stöhr (AUT) ja miehissä viime vuoden maailmamestari liidissä Jakob Schubert (AUT) sekä Sean McColl (CAN) ja Magnus Midtbo (NOR). Nuo suosikkimiheni ovat kaikki melko pienikokoisia ja heistä sekä Jakob että Sean kilpailevat sekä boulderissa että liidissä, Sean myös nopeuskiipeilyssä. 

Stohr4
Anna Stöhr. Kuva

Italian reissun jälkeiset aktiviteetit:
- Kolme kertaa pihahommia repien, kaivaen ja kantaen yhteensä noin neljän tunnin verran
- Kaksi kertaa boulderia Konalassa mukaan lukien tuo alussa mainittu, yhteensä noin kolmen tunnin verran
- Beach volley-treenien koutsaus 1,5h
- Leuanvetoyrityksiä aina kun on ollut mahdollista kotona otelaudalla ja töissä tangolla
- Coreliikkeitä kun on ollut sopiva hetki
/Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...