3. joulukuuta 2012

Voitin!!

Kiipeilyurheilijoiden avoimet kiipeilykisat järjestettiin joulukuun ensimmäisenä päivänä Toyota Kiipeilyareenalla. Kisat olivat sekä ensimmäiset seuran kisat, että minulle ensimmäiset kiipeilykisat. Protokolla kisoissa seurasi virallisten kisojen käytäntöä. Ilmoittautuminen - karsintareiteillä esikiipeilijä - yksi yritys per reitti - kannustaa sai muttei antaa neuvoja - finaaliin päässeiden valinta - odotusta suljetussa tilassa, ettei näe finaalireittiä - finaalireitin näkeminen - odotus omaan suoritukseen - oma finaalisuoritus kertayrityksenä. Puhelinta sai silti käyttää, eikä kellekään käynyt kuten maailmanmestari Jacob Schubertille.

Ja siis todentotta, minä pääsin finaaliin. Jännitti aika paljon ennen karsintaa, mutta se vaikutti vain positiivisesti omaan suoritukseen. Olin äärimmäisen rauhallinen, otin jokaisen otteen tarkasti, etenin päämäärätietoisesti ylöspäin ja suoraan sanoen yllätin itsenikin, että pääsin niin korkealle. Karsinnasta heltisi 7. sija, kun 8 pääsi finaaliin.

Karsintareitit mentiin yläköydellä ja finaali alakäydellä. Yläköydellä en ole koskaan pelännyt tippumista, mutta alaköydellä kyllä. Mutta nyt kun keskittyi vain kiipeämiseen ja seuraavaan otteeseen, niin tippuminen ei tuntunut missään. Pitää muulloinkin vain edetä ja olla ajattelematta koko tippumista.

Oma valmistautuminen meni hienosti koko marraskuun. Tein Samin suunnittelemaa ohjemaa, johon sisältyi kestävyystreeniä (200m putkeen helppoja reittejä liidiä ja yläköyttä), tekniikkatreeniä (boulderia ja vaikeita yläköysireittejä), voimatreeniä (liidiä ja boulderia) ja myös huoltoa (hieronta ennen kaikkea sekä venyttelyä ja sormipalloja). Kisapäivänä olin nukkunut hyvin, vaikka edellisenä iltana oli työpaikan pikkujoulut. Lisäksi runsas aamiainen antoi voimia. Kisan aikana pystyin syödä vain yhden proteiinipatukan ja vähän suolattuja&paahdettuja manteleita, join kyllä vettä reilusti. Lämmittelin huolella avaten lihakset ja nivelet ja venytellelin huolellisesti. Otteita koskettelin vain boulderilla, mutten halunnut väsyttää itseäni. Omasta mielestä onnistuin oikein hyvin. Aika hyvin täysin amatööriltä. :)

Kisa kaiken kaikkiaan kesti aika pitkään. Paikalla piti olla 13.45 ja naisten karsinta alkoi noin klo 15.30. Naisten karsintaan kahdella reitillä meni about tunti. Olin joukon puolivälissä kiipeilyjärjestyksessä. Finaalit alkoivat klo 18.30 ja naiset kiipesivät n. 19.30. Finaalissa kiipesin toisena sijoituttuani karsinnassa seitsemänneksi. Naisissa päädyttiin jopa superfinaaliin, joten Eerikalle ja Marialle päivä venyi vielä parilla tunnilla.

Hyvä fiilis jäi ja voitin tosiaan itseni. Enempää en olisi voinut odottaakaan vuoden kiipeilykokemuksella. Ja kun tarkemmin miettii, niin vasta kesästä lähtien olen kiivennyt säännöllisemmin, kun helmikuussa murtui peukalokin ja kesällä päälajina oli biitsi. Nyt vaan lisää kiikkua, lisää voimaa otelaudalla, notkeutta erityisesti lonkkiin, keskikroppa tiukaksi ja painoakin voi vähän tippua. (btw. pudotin marraskuun aikana painoa 3 kiloa pelkällä asenteella ja hyvällä treenillä)

Video finaalinoususta on vähän väärässä kulmassa, mutta älkää antako sen häiritä. :)
Kuvia odotellaan yhä. :) /N


ps. Kiitos Highcruxille videosta.
 


4 kommenttia:

 1. Hienosti vedit :) Ensikerralla luetaan sit reitti ylös asti .. eikös jeh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin säkin. :) Jeh, niin tehdään.
   Oli kyllä huipputapahtuma, kun sai tutustua suhunkin. :)

   Poista
 2. Treeniohjelmamme tuotti siis hyvää tulosta! Hienoa työtä! :)

  Tästä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Eli tulepas jo kotiin, että päästään taas kiipeämään. :)

   Poista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...