11. joulukuuta 2012

Kisat teki musta paremman kiipeilijän?

Voiko todella olla noin, että yhdet kisat teki musta paljon paremman kiipeilijän? Ainakin siltä tuntui, kun maanantaina liidailin ekan kerran sitten kisojen. Mikä rauhallisuus, liimamainen pito, näppärät jalat, nopeat klipit, palauttavat levot otteissa, en se voinut olla minä! :D

Niin hyvältä tuntui, että pitää taas päästä pian uudestaan. Onneksi on muitakin lajeja, että ehtii palautua kunnolla. Ja täytyy sanoa, että maanantain yksi salaisuus oli taas hyvä lämmittely. Se on kyllä näin vanhalle kropalle kaiken A ja O.

Mitä mä sitten menin? 3D-seinällä pitkän vihreän 5C-reitin, joka taisi olla mulle kaikkien aikojen ensimmäinen 5C-liidi puhtaasti ylös ja vielä flashinä, eli en ollut itse aikaisemmin kiivennyt, mutta nähnyt toisen kiipeävän. Siihen perään sitten Kisaseinältä sininen 5C, jossa kulman ylitys. Eli heti perään toinen puhdas flash 5C-reitillä. Missä on 6A:t, pitää päästä niitä lähettämään? ;)

Kiipeilyareenalla on siis erilaisia sektoreita. Noi kisaseinän ja myös 3D-seinän reitit ovat olleet aika vaikeita mulle, koska niissä on melkoisesti hänkkiä, negatiivistä, seinää. Samoin on harjoitteluseinällä. Nyt kun olen kovastijumpannut oikeaa kättä ja lepoakin on ollut, niin roikkuminenkin onnistuu selkeästi paremmin. Tästä on hyvä jatkaa. 

Kisoissa tsiikailemassa finaalireittiä kisaseinällä. Kuva: Mikko Nieminen

Sarakin kirjoitti samojen reittien toppaamisesta, hyvä Sara!

Loppuun koitin junnujen finaalireittiä alkuun, kun tiesin, että se on ylöspäin vaikeneva. Junnuthan menivät finaalireitinkin yläköydellä, mutta yläköyttä ei enää ollut, joten sitten alaköydellä, liidillä. Pääsin eka yrittämällä neljännelle jatkolle, sitten pari jatkoa ja kaksi kertaa yksi jatko, loppuviimein kahdeksannelle jatkolle. Tämä olkoon projektini, vaikka onkin greidiltään 7A. Ihan viimosena hätäilin entisellä tyylillä 3D-seinältä lilan 5B:n ylimmälle jatkolle. Toppiote oli sen verran pyöreä, etten vaan jaksanut pitää siitä kiinni. Ja taukoilinhan minä reitin puolivälissäkin, ei siitä sen enempää.

ps. Loppuun vielä Saran burbee-haaste, jonka otin vastaan. Eilen aloitin yhdellä. /N


4 kommenttia:

 1. Uskotaan siihen ja nyt on todistusaineistoakin kasassa. :) Eli lisää vaan sulle kisoja, niin hyvä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee. :)
   Ehkä se kisoihin valmistautuminenkin teki ihan hyvää, eli treeniä treeniä ja sitten kisoissa hioutumista timantiksi. :)

   Poista
 2. Mulla ihan samat fiilikset Nora, että kilpailu teki minusta pikkasen paremman kiipeilijän.
  Mulle se antoi rohkeutta. Klippaus ja itse kiipeilytekniikka liidissä melko sama kuin ennen, rauhallista ja melko sujuvaa. Klippausta pitänee vielä harjoitella mutta kyllä se toistojen kautta paranee, tosin nyt Maanantai aamuna ne olivatkin melko nopeita. :D Lisää kilpailuja siis tarvitaan välttämättä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lisää kilpailuja, että treenikin olis määrätietoisempaa ja kehittävämpää. :)

   Poista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...