5. joulukuuta 2012

Hermot kireällä

Lauantain kisan jälkeen olen ollut aika out_of_order. Sunnuntaina kävin pitämässä biitsikurssia ja otin löysiä pois itsevarmistavilla Kiipeilyareenalla. Seinällä en jaksanut ihan hirveästi, tahti oli kyllä kova, mutta ei se ole ennenkään estänyt. Sunnuntain jälkeen kroppa on ollut täysin toimintakyvytön liikkumiselle. Päätä särkee, vatsa on sekaisin, niska on jumissa, koko kropassa kivistää. Aiheuttajina ehkä vähäinen ravinto, kun ei tee mieli mitään vatsan ollessa kipeä ja sekaisin, liian vähäinen neste, kisojen katsominen niska kenossa, poolopaita maanantaina, flunssa, sillä tukkoisuutta on myös rööreissä, tai joku muu, mikä?

Kuva täältä
Onneksi suunta on jo parempaan päin, sillä tahtoisi olla pirteä, päästä liikkumaan, olla kivuton, sekä syödä. Huono olo aiheuttaa aivan liiaksi hermojen kiristelyä, vaikka sitä on jo muutenkin havaittavissa kiipeilyn ja pallonlyömisen myötä. Käsivarret, lavat, ja kämmenet sekä sormet ovat olleet kovilla kiipeilyn myötä. Koko syksyn minulla on oikean käden pikkusormi ja nimetön kiristelleet ja aamuisin en saa kättä lähellekkään puristettua nyrkkiin. Edellä mainittujen oireiden perusteella tiedän, että kyse on nimenomaan hermojen kiristelystä, sillä sinnehän nuo hermot menevät. Olisi kuitenkin kiva tietää, että mistä päästä kiristys lähtee. Vaihtoehtoja nimittäin on:
- nikamat jumissa niskassa, josta hermot lähtevät
- lihakset jumissa käsivarressa, jossa hermoilla kapeita käytäviä
- olkapääoperaation (hauiksen irronneen pään kiinnittäminen uudelleen, kuvassa vasemman puoleisen lihaksen toinen kiinnitys olkapäässä) myötä pienentyneet käytävät olkapäässä
- kireät lihakset olkapään seudulla
- kasvaneet lihakset ja kiristyneet lihaskalvot koko hermojen matkalla
     
Kuva: healthcentral.com

Mistä sitten aloittaa tuo pallon purkaminen? Ainakin venytellä pitäisi enemmän, olisi hyvä myös lämmitellä paremmin ennen kiipeilyjä, hieroa esim. golf-pallolla kyynervarren lihaksia ja pyrkiä pitää niska pitkänä kaikissa tilanteissa. Sen verran suuri vaikutus tuolla kädellä on koko kroppaan ja erityisesti kiipeilyyn, että motivaatiota ainakin riittää. :) /N




2 kommenttia:

  1. Minulla kummallisen pahasti meni jumiin hartiat ja kädet kiipeilykisasta. Olenkin jo ollut kaksi kertaa hierottavana sen jälkeen ja parempaan päin. Suosittelisin pois sulkea ongelmia hieronnalla. Jos se ei auta niin lienee ongelma varmaankin se että operaation jälkeen jäänyt ahtaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä teki ilmeisesti nousuja todella kokonaisvaltaisesti, jos sullakin on samoja oireita. Hierontaan en ole valitettavasti ehtinyt ja Samikin on ollut reissussa. Hieronta auttaa kyllä todella paljon, mutta voisi sitä itsekin huoltaa vähän omatoimisemmin. :)

      Poista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...