Ilmeisesti tuo perjantain turpaanotto otti niin koville, ettei muuta urheilua kyennytkään harrastamaan koko viikonloppuna...(tai sitten viihde vaan veti puoleensa ja oli täysnollauksen aika)
Maanantaina kuitenkin lähdettiin ottamaan uutta yritystä urheilupainotteiseen viikkoon hieman normaalista poikkeavalla kaavalla. Jospa se vaikka näillä resepteillä ulottuisi perjantain sijasta jopa lauantaihin saakka.
Maanantaiaamuna oli ensin vuorossa tuttu fyssarisetti, mutta iltapäivällä haettiinkin sitten mielen ja ruumiin yhteyttä. Vuorossa oli siis johdatus hathajoogaan joogakoulu Shantissa. Mitään valtavaa valaistumista ei koettu, mutta täytyy myöntää, että veri kiersi päässä paremmin ja olo oli muutenkin kevyempi tunnin jälkeen. Ja varsinkin selän hoitoon tuli muutama hyvä vinkki. Alla vielä vähän kuvausta hathajoogasta.
Hathajooga
Hathajoogan avulla ihminen voi saavuttaa kehonsa hallinnan. Aivan ensimmäinen tehtävä on oppia hengittämään oikein. Oikean luonnollisen hengityksen rytmiä kuunnellen on mahdollista tehdä kehonharjoitukset niin, että ne voivat kehittää kehon elimiä ja niiden toimintoja. Hathajoogan avulla voi vähintäänkin saada terveen kehon. Tämä saavutus puolestaan johtaa terveen sielun kehittymiseen. Terveyden hankkimiseksi ihmisen on kuitenkin taivuttava jonkinasteiseen vaivannäköön.
Hathajoogan suuret periaatteet ovat painovoiman huomioiminen, asteittaisuus ja kompensaatio harjoituksessa. Näin harjoitus tehdään ilman väkivaltaa, oma kunto huomioon ottaen. Luodaan olosuhteet, joissa on mahdollista yhä herkemmin kuunnella omaa kehon antamaa palautetta.
Kehon rytmi on hidas, kun taas mieli toimii nopeasti mekaanisen rytmin mukaisesti. Joogaharjoituksen tarkoituksena on saada nämä kaksi meissä olevaa rytmiä toimimaan paremmin yhdessä. Tämän yhteyden luomiseen tarvitsemme hengitystä. Toimiminen luonnollisen hengityksen rytmissä on keino saada mielen rytmi tasapainoon ruumiin syvän rytmin kanssa. Meidän tulee ensin löytää vapaana kulkeva luonnollinen hengitys ja kyky tehdä harjoitus sen rytmin mukaisesti.
Hathajoogan harjoituksissa tarvitsemme myös tilaa, taukoja aktiivisten jaksojen väliin. On palattava TEKEMISESTÄ OLEMISEEN ja etsittävä kosketusta hiljaisuuteen. Tekemällä tilaa on mahdollista uudistaa läsnäolo ja tulla tietoisiksi harjoituksesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti