13. lokakuuta 2009

Maanantain puntti

Sunnuntain pelistä ei jäänyt mitään kipuja tai särkyjä. Ilmeisesti oli sen verran löysää meininkiä kentällä. Näin ollen maanantaina saikin käydä tekemässä pitkästä aikaa ns. kivuttoman puntin. Termillä tarkoitan lähinnä sitä, ettei mitään liikettä tarvinnut jättää väliin kiputilojen takia.

Perussetti tuli tehtyä kuitenkin ilman mitään spessua. 20 min kuntopyörää, venyttelyt, vatsat ja selät alle. Päälle taistelua laitteista - kaikki mahdolliset kynnelle kykenevät olivat ilmeisesti eksyneet salille samaan aikaan- tuloksena penkki 3x10xtanko, prässi 4x8x50kg, pohkeet 4x10x25kg ja olkapäät laitteessa (työntö ylös) 3x8x10kg.

7 kommenttia:

  1. Maanantaina on ihan mahdotonta meininkiä Elixialla (etkös sinäkin siellä käynyt?)...porukkaa on joka paikassa :/
    Varsinkin jos yrittää tehdä jotain reeniä aikaa vastaan ja tarttee siihen enemmän kuin yhtä välinettä ;)

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan tuolla Alexiumilla. Aivan järkkyä toimintaa. Puolet porukasta ei käsittääkseni mahtunut haluamilleen tunneille. Ei sillä, että se mua haittais muuten, mutta kun sitten ne tyypit pyörii jaloissa siellä puntin puolella... Tarvii varmaan ryhtyä venyttämään työpäivää seiskaan ja mennä vasta sen jälkeen salille. Silloin ei oo ruuhkaa. MinkkiP

    VastaaPoista
  3. Aah, niin joo, käyn siis itse Sellon Elixialla. Mutta ilmeisesti sama meininki joka paikassa ;)

    VastaaPoista
  4. Hei Minkki ja muut karvaiset mehiläiset!

    Ei kannata treenailla illalla, lukekaa toi kirja http://www.amazon.co.uk/Maximum-Muscle-Minimum-Fat-Transformation/dp/1556436890

    Siinä lukee, että ne kasvu ja sukupuolihorminit on illalla ihan pohjalukemissa, joten luontainen anabolinen synteesi ei toimi kunnolla. Siksi kaikki sankarit ja muut proot treenaa aamulla klo 6.30 kun Elixia aukeaa....

    Blogi häirikkö iski taas...:)

    VastaaPoista
  5. No heippa!

    Se olin muuten minä eilen pienessä hiprakassa kun kirjoitti ton karvaiset mehiläiset jutun... Että älkää siitä mitään hernettä ottako nenään. Välillä tulee vähän räiskittyä... Ihan vain huumorilla :)

    En minäkään nyt joka aamu jaksa sinne punttisalille mennä, ja vaikka niin välillä reteilenkin :)

    Mutta hei, teillä on hyvä blogi ja itseasiassa alle 45 min aamutreeni tyhjällä mahalla on kyllä tosi tehokasta. Pitää vaan olla tosi hyvin nukuttu yö pohjalla.

    Aamuisin saa paljon paremman katobolisen reaktion aikaiseksi kuin illalla, sitä kautta on myös mahdollisuuksia saada tosi hyvä luontainen anabolinen steroidisynteesi jos harjoitus on oikein suoritettu ja ottaa vielä onnistuneesta ruokaa ja aminohappoja esim. BCAA:ta 30-60min kuluttua harjoituksesta. Sitten pitää tietysti syödä päivän aikana hyvin(oikein) että palautuu kunnolla.

    Tyhjällä vatsalla treenaus on tärkeää koska syöminen laskee aina heti elimistön kasvuhormoni tasoja. Luonto on järjestänyt asiat näin ettei sisäelimet ala kasvamaan kun veri menee mahaan.

    Kannattaa aina muistaa, että punttisalihan on vain 25% koko jutusta ja sinne mennään sosialisoitumisen lisäksi vain hakemaan se tietty impulssi sinne lihakseen, jonne sitten työnnetään ne kaikki elimistön luontaiset kasvu ja muut hormonit. Sillä tavalla niitä tuloksia oikeasti syntyy. Useammat salilla kävijäthän ei näistä jutuista paljon mitään oikeastaan ymmärrä, mutta ei niitä tuloksiakaan kaikki onnistu samaan aikaiseksi.

    Tottakai aamuharjoitus vie vähän (ja välillä paljonkin) energiaa päivän työnteolta, koska oikea treenaus on tosi rankkaa, eikä suinkaan mitään helppoa hommaa... Mutta mitäs väliä sillä on jos tuloksia syntyy :)

    Ja toi kirja on myös hyvä ja se kannattaa lukea, vaikka siinä on tietenkin pikku bias siihen omaan suuntaansa. Siinä on paljon asiaa ja hyviä juttuja mistä on ollut minulle ja muutamalle muullekin tosi paljon hyötyä.

    Itse syön lisäksi vielä sellaiseen omaan tyyliin mukaillun Barry Searssin Zone tyyppisen dieetin mukaan. Se antaa omasta mielestä mukavasti balanssia ton yllämainityn kirjan "Maximun" tyylisiin juttuihin.

    Salilla olen viime aikoina treenaillut erityisesti hitaita lihassoluja tyyliin pikku painoilla ja 20-30 toiston sarjoilla. Niin amerikassakin monet huiput treenaa. Silloin on tärkeää, että sarjojen välillä ei ole juuri yhtään hengähdystaukoja eli käytännässä vedän sarjat niin putkeen kuin pystyn. Tästä kun vähän pääsen eteenpäin niin siirryn pyramidityyppisiin sarjoihin.

    Sitten on vielä erikseen nopeus, voima ja kestävyystreenejä.

    No, mä nyt kerroin ihan pikkuisen näitä mun punttisali treenijuttuja, jos näistä olis vaikka teille jotain hyötyä.

    Eli tsemppia hyvät naiset! Kokeilkaa aamutreenia jos mahdollista ja kertokaa miten se onnistuu teillä!

    VastaaPoista
  6. Valitettavasti oma aikataulu on nykyään sellainen ettei tuo aamutreeni onnistu muuten kuin lauantaisin. Kiitokset kuitenkin tipseistä, täytynee tsekata tuo kirja myös. MinkkiP

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkeistä, mutta minullakin on hiukan vaikeuksia toteuttaa aamutreeniä. Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan...

    VastaaPoista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...