31. tammikuuta 2013

Yhteenvetoa

Varoitus jo alkuuun, pitkä postaus tulossa.

Alkuun sporttiyhteenvetoa viime päiviltä. Piti ihan tarkistaa Heiaheia.comista:
Ma 21.1.: aamujumppa, biitsi, kiipeily (kestävyystreeni)
Ti 22.1.: aamujumppa, lentis, kävelyä
Ke 23.1.: kiipeily (kestävyystreeni)
To 24.1.: aamujumppa, otelauta, venyttely
Pe 25.1.: aamujumppa, kiipeily (kestävyystreeni)
La 26.1.: luisteluhiihto (kuva)
Su 27.1.: kiipeily (kesätvyystreeni, lentismatsi (0-3-voitto)
Ma 28.1.: aamujumppa, sali (lämmittely), biitsi
Ti 29.1.: aamujumppa, kävely
Ke 30.1.: aamujumppa, kävely, kiipeily (kestävyys)
To 31.1.: tulossa lentismatsi (ja 3-0-voitto)

Jos jotain noista yllämainituista haluaa sanoa, niin nyt mennään neljättä, eli viimeistä, viikkoa kestävyystreeniä kiipeilyssä. Treeni tuntuu ihan ok:lta, mutta helposti tulee mentyä liian kovaa greidiä, eli kädet menee pumppiin. Hiihdosta sen verran, että on mahtavaa, kun käsistä ja keskikropasta löytyy potkua aivan eri lailla kuin aikaisemmin. Lentiskin on taas kivaa ja biitsilläkin meni ok, kun oli hyvä treenien vetäjä. :)

Ja sitten muihin aiheisiin. Minähän aloitin vuoden alusta projektin, jonka tarkoituksena on tulla paremmaksi kiipeilijäksi. Projektiin kuuluu systemaattinen kiipeilytreeni, tukevat treenit ja kropan säätäminen. Kiipeilytreenit kulkevat suunnitellusti ja välillä on todettu, että se on ihan tehokasta. Seuraavaksi, 1,5 viikon päästä alkaa perusvoimakausi, 4 viikkoa, sillä ainakin pitäisi olla vielä suurempi vaikutus, vaikka kestävyyttä ainakin minä tarvitsin paljon. Tukevia treenejä on myös tullut tehtyä ihan hyvin, aamujumpat ovat tästä hyvä esimerkki. Aamujumppiin otin mukaan coren lisäksi punnerrukset, että yläkroppakin vahvistuisi. Otelautaa olen käyttänyt hävettävän vähän, mutta pelkään, että menen aivan jumiin sen kanssa.

Mitä sitten tulee kropan säätämiseen, niin tavoitteenahan oli saada pois rasvaa, lisätä lihasta ja pudottaa painoa 4 kiloa (neljän kuukauden aikana). Painonpudotus siksi, että se nyt vaan on helpompi liikuttaa kevyempää ruhoa. Ja voiman saaminen on aina vaikeampaa suhteessa kiloihin, kun kilojen pudottaminen.En ole kuitenkaan painonpudotuksessa onnistunut. Kuukaudessa on painoa tullut 400 grammaa lisää. Helmikuun alusta alan noudattaa Anton Johanssonin vinkkejä, sillä hän on itse jo melko kuivasta kropasta pudottanut useamman kilon.

Tammikuun kehonkoostumusvaa'an tulokset:
Paino: +400g
Lihasmassa: +2kg
Rasvaprosentti: -2%
Nesteprosentti: +3%
Kehon ikä: -3v.

Onneksi suunta on sentään oikea muuten kuin painon osalta. :) /N

4 kommenttia:

 1. Voi vide sä treenaat paljon!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja missään ei näy... ;)
   Kun ei ole parempaakaan tekemistä, niin tulee treenattua. Ja urheiluhan on kivaa. :)

   Poista
 2. Mulla kipeytyi otelaudan kanssa kahteen otteeseen nimettömästä ilmeisesti joku pulley-sidos. Sitten keksin että teen otelautaa vain kiipeilypäivien aamuina ja annan sormien palautua muina päivinä, niin vaivat loppui. En tosin mitään kovia otelautatreenejä tee vieläkään, paremminkin totuttelen sormia vetämällä muutaman sarjan leukoja kerran tai kaksi viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, otelaudalla saa helposti kädet ihan pihalle. Mulla kipeytyi ekoilla kerroilla kainalot ja kyynertaipeet. Nyt en ole sitten uskaltanutkaan, jos seuraavana päivänä on kiipeilyä tai samana päivänä kiipeilyn kanssa. Ja kun kiipeilee melkein joka toinen päivä, niin jää kerrat vähiin.

   Leukoja pitäis kyllä vetää, jos siis sais edes sen yhden. Onneks meidän otelaudassa on myös kunnon kahvat, niin ei mene kaikki pelkille sormille. Pitää ryhdistäytyä ja pyrkiä tohon samaan kuin sä.

   Poista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...