29. lokakuuta 2012

Vuoristorataa ja greidiasiaa

Keskiviikkona kiipeilyt eivät oikein sujuneet halutulla tavalla. Nöyränä lähdin tuon kokemuksen opettamana torstain lentismatsiin lämmittelemällä huolellisesti, pallottelemalla äärimmäisen teknisesti ja hyvinhyvin keskittyneenä. Onneksi virheistä siis oppii, sillä peli meni suorastaan loistavasti omalta kohdalta. En ollut täysin virheetön, mutta aika vahvassa vedossa kuitenkin. Pidemmänkin historian lajeista saa näköjään uutta potkua irti, kun ei oleta kaiken olevan itsestään selvyyksiä. Ja aina on kiva saada onnistumisen elämyksiä ja kehujakin. Ainakin kivempi kuin pettymyksiä ja peruskauraa. :) Pelistä tuloksena voitto alle tunnissa selkeästi 3-0 meidän joukkueelle!!

Perjantaina koeteltiin istumalihaksia ja korkokenkäjalkoja töissä, autossa ja iltapukujuhlissa. Hyvin toimivat, ei tuntunut missään. ;)

Lauantaiaamu meni jumpatessa kummipojan (melkein 2v., ~90cm, ~13kg) kanssa. Tuli juostua, nosteltua elävää painoa, heiteltyä samaista lihaskimppua, vähän venyteltyä ja pelattua säbää. :) Jos joka päivä olisi tuollaisen energiapakkauksen kanssa tekemisissä, niin kyllä kunto nousisi kohisten.

TK Nekalassa. Ja kyllä, Tampereella on jo täysi talvi.
Lauantai jatkui omalla jumpalla Tampereen Kiipeilykeskuksessa. Tykkään TK:sta aivan valtavasti, koska se on hyvin erilainen paikka verrattuna muihin sisäkiipeilypaikkoihin, missä ollaan käyty. Suurin ero on esimerkiksi Salmisaaren Kiipeilyareenaan verrattuna korkeus.  Tämä tekeekin TK:n reiteistä hyvin bouldermaisia, eli teknisiä. Sami opetti juuri, että ranskalainen greidaus on se fiilis, mikä jää koko reitin kiivettyä. Tämä tarkoittaa, että pidemmällä reitillä kruxina, eli haasteena, on kestävyys, lyhyemmillä vaikeat muuvit tai kireämmät otteet. Salmisaaressa siis pitkillä reiteillä pitää vaan jaksaa painaa, vaikka otteet olisivatkin lähempänä kahvoja. Kun taas TK:lla lyhyellä reitillä on todella tekniset liikkeet erittäin pienillä otteilla.

Omalla kohdalla on tullut huomattua, että kestävyys on näköjään ihan ok luokkaa, mutta pienet otteet ja reitin luku/tekniikka ontuu. Kun Sisiliassa liidasi 35 metrisiä 6A-reittejä, niin samoilla taidoilla pääsee Salmisaaressa liidillä 5C:tä ja yläköydellä 6A:ta, mutta TK:lla ja bouldereilla hyvässä lykyssä 5B:tä. Toki vaihtelee  reiteittäin ja varsinkin reitintekijöiden välillä, mutta yleisesti noin kuten yllä. Myös tämän takia oli vaikea ilmoittaa omaa parasta greidiä, kun ilmoittauduin elämäni ensimmäisiin kiipeilykisoihin. Päädyin kaiken pohdinnan jälkeen kertomaan tasoni olevan 5C.

Mutta takaisin TK:lle ja mitä siellä tuli tehtyä. Alkuun vähän jumppaa, sitten hieman boulderia. TK:lla oli ihan huiput, siis mullekin mahdolliset, otelaudat, joissa oli kunnon kahvat roikkumiseen. Niillä sai hyvät lämmöt. Bouldereista sen verran, että kivoja olivat. Hieman erilaisia kuin pääkaupunkiseutulaisten boulderit. En kyllä päässyt yhtä nelosen boulderia, kun piti käyttää kitkaa, jotenkin ei vain luottanut pelkkään seinään. Sitten köydelle ja osin vanhoja osin uusi atuttavuuksia toppaamaan. Rieitit eivät näköjään vaihdu ihan järisyttävän usein TK:lla, joten keväällä kavuttuja sai yhä yrittää taltuttaa. Yläköydellä 5B/C:tä ja jopa yksi 6A. Alaköydellä naftisti 5A. Ja takaisin kivoille bouldereille. Kolme ja puoli tuntia meni siivillä. :)

Sunnuntai oli hyvin sporttinen päivä. Aamupäivästä biitsikurssia aiheena iskulyönti. Heti perään biitsidemoa kahden sohvaperunan kanssa. Tästä kuulemme todennäköisesti vielä lisää. Ja päälle vielä pari tuntia boulderia ja lyhyitä köysireitttejä Kiipeilyareenalla. Sunnuntai-iltana ei vielä tiennyt tehneensä, mutta maanantaiaamuna kyllä. Nesteitä tuli selkeästi nautittua liian vähän. Boulderointi vaan vaatii niin paljon enemmän lihaksilta ja niveliltä kuin perinteinen köysikiipeily. Syyn voi lukea ylempää.

Fiilikset loppuviikolla meni siis otsikon mukaisesti up and down. Torstaina loistava fiilis, lauantaina hyvää pössistä ja välillä vähän palauttelua maan pinnalle, sunnuntaina samaa kuin lauantaina. Kokemus kasvattaa, virheistä oppii, on hyvä tietää mihin pyrkiä ja pohjalta ei pääse kuin ylöspäin! Näillä mennään! :) /N




   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...