9. elokuuta 2013

Nora tuulettaa

Kylläpä nyt sujuu ja sitä pitää tuulettaa tottakai. :D Juhuu!
Kirjoitin alkukuusta, että elokuussa kiivetään vain ulkona. Päätös on pitänyt ja se on tuonut ihan kivaa ulottuvuutta kiipeilyyn. Italian reissun jälkeen ei ollut enää mitään odotuksia kiipeilykesälle, koska viime kesänä ei kiipeily graniitilla oikein sujunut, niin nyt en halunnut ottaa siltä uudestaan pataan havittelemalla pilviin. No, on tässä muutenkin opittu vuoden aikana paljon erityisesti henkisellä puolella kiipeilyn saralla...

Hyvien kelien myötä kiipeilykerrat eivät ole päässeet tippumaan ja tähän mennessä kahdeksan päivän aikana on käyty neljä kertaa kiikuilla, kahdesti köydellä ja kahdesti bouldereilla. Projektointia, treeniä ja välillä lähetyksiäkin, oikein opettavaista ja palkitsevaa. Uusia kiviäkin on tullut spotattua, kiitos keväällä ilmestyneen Etelä-Suomen Bouldertopon ja 27crags.comin. Bemböle tarjosi highballeja (korkeita bouldereita) ja haasteita reittien lukuun, Hanikka taas monentyyppistä probleemaa ja uusia projekteja.

Sitten ne mainitut opit. 1. Ekalla yrityksellä harvemmin onnistuu selvittämään ainakaan betaa, kruksia tai muuten optimaalisinta tapaa nousta, projektointi siis kannattaa, vaikeat muuvit alkavat tuntua helpoilta ja kevyiltä ja jää aikaa jopa etsiä parempia otteita. Koskaan ei kannata luovuttaa. 2. Kun ei ole päässä ajatusta, että "pakko topata" tai "en mä tästä kuitenkaan pääse", niin jo alkaa sujua. On rentoutta, on yritystä, on malttia ja erityisesti aikaa. 3. Harjoituksen ja projektoinnin kautta saavutetut toppaukset ja onnistumiset tuntuvat huomattavasti paremmilta kuin onsightit!! 4. Ulkonakin voi treenata ja projektoida ihan samalla tavalla kuin sisällä, kunhan spottaaja ja pädi on hyvin valmiina.

Näiltä otteilta lähdetään boulder #2 Hanikassa, ei ole ainakaan koolla pilatut .
Se tällä erää kiipeilystä, siirrytään muihin aiheisiin. Avaan huomenna, lauantaina, beachvolley-kauden, turnauksella tottakai. Olen tänä kesänä vetänyt useammat biitsitreenit ja -kurssit, mutta itse ei ole tullut vielä pelattua. Hups! :) HBV:n sekaturnaus Hietsussa, saa tulla kannustamaan! Turnaukseen olen valmistautunut hyppimällä ja kyykkäämällä aina valmennusten ohessa biitsillä. Ovat muuten jumppailut menneet perille, sen verran pakaroissa, reisissä ja lonkissa tuntuu. Mutta hyvältä tuntuu, pitää tehdä lisää, pakottaa nimittäin myös venyttelemään!

Leuanvedot ovat jatkuneet normaalisti, nyt on tehty 9 treeniä ja viimeisimmässä oli sarjana 4-3-3-2. Palautukset ovat 1,5 min tai 1 min sarjojen välillä. Hyvin lähellä ollaan, melkein voi sanoa, että menee yksi kokonainen. :) Voimaa on kyllä tullut lisää ihan selkeästi ja hauiskin kasvanut, vaikka ei sitä tuosta kuvasta ainakaan näe. /Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...