14. toukokuuta 2013

Kevät on täällä ja kesä tulee

Kevät on täällä, koska ulkona pystyy sporttaamaan ilman toppatakkia ja saa käyttää aurinkolaseja. Ihan kesä ei vielä ole, koska päässä on hyvä olla pipo ja takkiakin tarvitsee tauoilla. Kesästä 2013 tulee hyvin hyvin erilainen sporttikesä kuin aikaisemmat. Tänä kesänä pääroolia esittää kiipeily erilaisissa muodoissa. Myös pyörää on tarkoitus ulkoiluttaa runsaasti, mutta biitsipallot saavat levätä rauhallisemmin. Golf on lähinnä työn puolesta mukana kuvioissa ja tuleepa testattua purjelautailuakin.

Mutta palataanpa siihen mitä on viime aikoina tehty. Tämä kuva ehkä kuvaa jotain:


Eli hyvällä säällä ulkona kiveä hivelemässä, kuvassa boulderoin Taivaskalliolla Homemuuria.
Edellä mainitun boulderoinnin lisäksi viime viikko sisälsi seuraavaa:
- Palautumista rankasta biitsikurssipäivästä ohjaajana (6,5h)
- Perusvoimatreeniä sisäboulderilla
- Käsien hieronta, joka sisälsi hermojen kääntöä, tästä lisää...
- Köysittelyä Kiipeilyareenalla
- Visiitti Kuortaneella naisten lentismaajoukkueen leirillä jojon roolissa
- Multipitch-treenausta Käärmekalliolla ja major tippuminen
- Frisbeegolfia Karkkilassa

Kuva
Tuosta hieronnasta sen verran, että otteet pitää ihan erilailla. Luulin, ettei mulla ole krimppivoimaa (kuva), mutta sehän olikin vain lihasjumia. Ja lihaksetkin palautuvat paremmin, kun ovat elastisempia. Hierojan suosittelema kylmähoito treenin jälkeen pitää myös vammautumiset loitolla, sillä tenniskyynerpään oireet olivat jo viittä vaille puhkeamassa. Hieronnan jälkeen meni toipumisessa pari päivää, joten tarpeessa olin ja pitääpä käydä ehkä useammin.

Loppuun vielä tuosta putoamisesta...
Liidinousulla ensin horisonttia ylös 7 metriä, sitten traversea vertikaalisti 7 metriä. Jalassa lähestymiskengät, ei mangnesiumia käsissä, släbiseinä ilman varsinaisia otteita ja yhtäkkiä jalka pettää ja ote lipeää. Onneksi oli släbi, eli positiivinen seinä, ja sekä jalat että kädet pysyivät seinässä, en siksi varsinaisesti tippunut, vaan valuin alas sen 7 metriä, kunnes ulkona ollut köysi otti vastaan. Pitkähihaiset hihat suojasivat kämmenet uhraten itsensä, muuta vahinkoa ei onneksi syntynyt. Eipä sitä silti tarttis tippua edes tuollaisia. /Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...