3. tammikuuta 2012

Jippijaijee, uusi sporttivuosi 2012

Uusi vuosi 2012 alkoi aurinkoisesti. Loistavaa keliä oli heti hyödynnettävä. Kun hiihtämään ei oikein viitsi mennä lumettomaan maastoon, niin piti kävellä. Maa oli sentään jäässä ja paikoin jopa valkoinen, hyvin ohuesti kylläkin. Aurinko värjäsi säteillään metsän kultaiseksi ja lammikot olivat kauniin kiteisiä. Tunti metsässä teki terää, kun ulos ei ole viitsinyt pakollisten siirtymien lisäksi huvittanut mennä kastumaan ja palelemaan.

Kävely oli muuten kevyttä, mutta metsässä tehdyt yhden jalan nousut korkeille kiville pisti reidet koville. Samilla lonkatkin huusi, minä siis pääsin vähemmällä. Noita äärimmäisiä ponnistuksia polvet suussa tilanteista minulle on tullut biitsissä paljon. Nyt Sami tarvitsee tuota voimaa ja tekniikkaa kiipeilyssä.

Vuoden ensimmäisenä arkena pääsi Salmisaaren liikuntakeskus taas oikeuksiinsa. Ensin läpö päälle Elixialla, sitten telmimistä hiekalla Biitsi.fi Arenalla ja lopuksi keikkumista Toyota Kiipeilyareenan seinillä. Kokonaisuudessaan Salmisaaressa tuli oltua 4,5 tuntia pitäen sisällään noin 50 aktiivista liikkumista lämöön saamiseksi (20 min polkeminen, venyttely ja Kinesis-laitteella olkapäät), 1,5h biitsiä ensin treenaten ja lopuksi pelaten sekä 2h kolmen porukassa kiipeillen, saldona 6 reittiä, joista 4 melko helppoa ja 2 vähän kinkkisempää. Kinkkiset olivat viikonlopun SM-kisojen kisareittejä, joten ei ihmekään, ettei ihan ensi yrittämällä taittuneet.

Kotona palautukseksi vihreää thai-currya, raejuustoa, Ralin proteiinileipää (22% proteiiniä) juustolla, lohella ja kananmunalla sekä juomaksi piimää. Ihmettelin, kun oli nälkä koko päivän, mutta unohdin ottaa keitto-salaatti-lounaalla proteiinilisän. Neljän ja puolen tunnin setin jaksaa hyvin, kun tankkaus on kunnossa. Eli lounaan ja sportin välissä välipalaksi banaani, Realin proteiinileipä ja omena. Salin ja biitsin välissä yksi Paussi-patukka ja paljon vettä.

Nukkumaan mennessä 30 min piikkimatolla rentouttaa ja kun samalla vähän venyttelee jalkoja, niin pystyy seuraavanakin päivänä liikkumaan. :)

*Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...