28. joulukuuta 2009

Joulun ajan ulkoilut

Joulu vietettiin Kuopiossa, jossa oli lunta ja pakkasta. Neljään päivää mahtui kolme hiihtolenkkiä ja yksi temppukoulu.

1. hiihtolenkki vedettiin jouluaattona hyvinkin rauhallisissa oloissa. Polariin kertyi n. 5 km mäkisessä Puijon maastossa. Aikaa meni n. 45 min ja kaloreita reilu lähes 500 kcal.

Joulupäivänä oli sen verran kova pakkanen, että hiihto vaihtui temppuiluun, siis volttien heittämiseen lumikinokseen. Ainakin tunnin verran ehdittiin pyöriä niin puoli- kuin kokovoltteja ja kivaa oli. Polar meni sekaisin joko pyörimisestä tai pakkasesta, koska harjoitus oli loppunut kesken, näyttö oli täysin tyhjä ja harjoituksen paikalla oli täyttä hepreaa. Mutta sykkeet nousi hyvin, sillä aina välillä kivuttiin yli 180 ja jo puolen tunnin jälkeen oli kulunut n. 300 kcal. Volttien jälkeen lyhyt kävely, lumienkeleitä, kärrynpyöriä umpihangessa ja spurtteja lumen täyteisissä ojissa.

2. hiihtolenkki ajoittui tapaninpäivälle. Pakkanen oli vähän laantunut ja keli oli muutenkin aika loistava. Mitä nyt pienet lumipesut sai aina silloin tällöin metsien puista. Koska kiirettä ei ollut, niin aikatauluun mahtui vähän pidempi setti. Koska Polar oli jo edellisenä päivänä lopettanut yhteistyökyvykkyyden, niin tämä harjoitus ei ollut tallentunut kelloon, vaan kadonnut bittiavaruuteen. Harjoituksen jälkeen tsekattuna lukemat oli n. 10 km, n. 1000 kcal, n. 1h 15min ja paljon nousuja ja laskuja.

3. hiihtolenkki ehdittiin kiertää ennen kotiinpaluuta. Pikkasen lyhyempi kuin tapanina, mutta muuten tehot samat. Eli n.7,5 km, n.750 kcal ja n.1h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...