17. kesäkuuta 2013

Kiipeilystä (jälleen) ja viime viikosta

Ensin kiipeilystä. Käytiin Tukholmassa kuun alussa. Siellä on huomattavasti parempi tarjonta kaikesta, myös kaikesta kiipeilyyn liittyvästä. Jokaisella mahdollisella tuotemerkillä on oma liikkeensä, esim. Norrona, Haglöfs, The North Face, Salomon jne... Lisäksi on jopa outlet-liike, josta saa hyvillä alennuksilla. Mitään ei pitänyt ostaa, taaskaan, ja aika vähällä itse asiassa selvisin: bikinit, jotka käy myös kiipeilyyn, ja laskuhousut.

Reissussa tuli myös opittua pari juttua. Norjalainen kiipeilyjä Magnus Midtbo on Norronan sponssaama urheilija, joka kuvailee kiipeilyn greiditasoja näin:

Kyllä, olen ostanut varusteet ja siihen se sitten melkein jääkin... Ehkä Norjassa on jo juomavedessä kiipeilytaito, koska näillä kiipeilymäärillä pitäisi lähetellä seiskaa...
Törmäsimme useammassa kaupassa "Suureen kirjaan kiipeilystä". Aivan loistava opus laaja-alaisesti kaikesta kiipeilyyn liittyvästä. Paljon kuvia ja havainne-esimerkkejä erilaisista tilanteista. KUKA KÄÄNTÄISI TÄMÄN KIRJAN SUOMEKSI?


Viime viikolla opittiin ensiaputaitoja. Ensisijaisesti kiipeilijän tai muun ulkonaliikkujan EA-tilanteita. Erittäin mielenkiintoista ja tärkeää oppia. VÄlillä jo tuli päätettyä, etten enää ikinä kiipeile, mutta onneksi oli kiipeilykaverikin mukana, niin voi luottaa hänen toimivan oikein, jos tulee tilanne päälle.

www.adventurepartners.fi
Se tällä erää kiipeilystä ja sitten viime viikon treenisaldoon:
- 2*boulderointia tunnin seteissä
- 3* biitsiohjausta
- 1* itsevarmistavilla kiipeilyä

Köyhää! /Nora2 kommenttia:

 1. Mä voisinkin tuon kirjan hankkia. Pitäisiköhän miettiä sen kääntämistä myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomesta puuttuu vastaavanlainen kirja, ainakin mun mielestä. Ehkä noita saa jostain verkkokaupastakin, jos ei ole Ruotsiin reissuja. Tuohon samaan sarjaan kuuluu erilaisia kirjoja eri lajeista. Tuo kiipeilyversio on ilmestynyt tänä vuonna.

   Varmaan kirjoittajilta pitää pyytää luvat kuviin ja alkuperäistekstiin. Mut mun mielestä olis mahtavaa, jos tollainen kirja olisi Suomeksikin. Onneksi itse osaa sen verran ruotsia, että uskalsi ostaa tuonkin. ;)

   Poista

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...